טרנדים בעולם אירועי חברות וארגונים, לקראת 2020.
- Sulam Concept
- 12 בנוב׳ 2019
- זמן קריאה 5 דקות
אנו חיים בעולם מהיר, מתחדש ללא הפסקה, כזה הדורש מאתנו לספק סף גירויים גבוה ובלתי פוסק. עולם האירועים והרווחה בחברות אינו שונה ודורש "להפציץ" בכל אירוע / השתלמות / קורס מזורז / כנס או סיור.

ז רגע לפני שהפיד בפייסבוק מתמלא בבקשות לעזרה ממנהלות הרווחה הרשו לי להציע לכם קונספט אחר לגמרי, שמסתכל על הדברים מנקודת מבט שונה ומתאים יותר לעולם ה-VUCA בו אנו נמצאים ולעידן ה-SHARE.
הרי כל העולם המודרני היום סובב סביב מהות ה'שרינג '(SHARING), אנו חולקים כל רגע דל בחיינו. זה נותן לנו להרגיש יחד ויוצר תחושה של קירבה גם אם זה מנותק וזר לגמרי. קירבה ואינטימיות הן מילות המפתח כיום. ככל שנתקרב, נקשיב יותר, נלמד ונתפתח. ככל שנשחק ונצא מהקופסא, יווצרו רעיונות מעולים. ככל שנתערבב עם יותר אנשי מקצוע ונחשף לתחומים שונים, כך נגדיל את מארג המשאבים שלנו.
MIXTURE TRENDS
אחד הטרנדים המובילים היום בעולם הוא הטרנד שאני קוראת לו mixture trends – "השעטנז"- ערבובים מסוגים שונים של אמנות, יזמות, טכנולוגיה ומדע. ניתן לראות זאת בעיצובי חללים עסקיים, בבניני משרדים, כבשורה בשבוע העיצוב במילאנו ועוד… ערבוב התחומים האלה אחד בשני גורם כיום לכל אירוע / כנס / תערוכה או מיזם להראות אחרת והאפקט על המשתתפים הוא מדהים.
זאת בעיצובי חללים עסקיים, בבניני משרדים, כבשורה בשבוע העיצוב במילאנו ועוד… ערבוב התחומים האלה אחד בשני גורם כיום לכל אירוע / כנס / תערוכה או מיזם להראות אחרת והאפקט על המשתתפים הוא מדהים.
לדוגמא – עריכת כנס חשוב למנהלים בכירים יכול להיות באולם כנסים, עם במה, ליינאפ של הרצאות, כיבוד ומוסיקת רקע, כמו תמיד. אבל אותו כנס יכול לדבר לגמרי אחרת. אם סדר מהלך הדברים משתנה, אם נותנים דגש לאווירת המינגלינג הכה חשובה ביצירת קשרים, מכניסים תפאורה אחרת (לא מדובר על לוגו של החברה ורולאפס) ופותחים את נושא הכנס במובן הרחב והאסוציאטיבי של המילה.
נותנים דגש גם על הכיבוד, (אין כמו אוכל אצבעות למשל לקירוב בין מנכ"לים) יוצרים חלל ללא במה, כשדוכן הנואמים קרוב מאד לקהל ונמצא בתוך אווירת לאונג' מקרבת, ממש בדומה לחוג בית אבל מעוצב היטב היטב. מקרבים את האנשים כמה שיותר, בגובה העיניים. ממעטים בהרצאות פורנטליות יבשות ולומדים טכניקות הגשת מידע חדשות הן בצורת הטון והן בדרך העברת הדברים. לזה אני קוראת זמן איכות פנים מול פנים. מרצה טוב הוא אחד היודע להעביר הרצאה מרתקת גם כשכל האמצעים הטכניים מושבתים.
חשוב לזכור שלכנס או להשתלמות יש חשיבות עליונה, זה לא בא רק כדי לעשות וי וגמרנו, זה אמור לפתח ולהעביר מידע מייעץ ותומך לארגון ולעובדים. דרך ההפקה היא לא בהכרח במובן הכספי או בשואו (SHOW) המפונפן , אלא ביצירת קונספט מדויק מאד, עכשווי, מעודכן והכי חשוב מתקשר בצורה גלויה וסמויה כאחד.
תפקידם של היועצים הארגוניים ו / או מנהלי הרווחה, כאשר הם מקבלים משימת אירוע כזאת או אחרת, היא דבר ראשון ללכת ולחקור את הנושא המדובר לעומקו. מחקר כזה מגיע לאותם התחומים של ה"שעטנז" : האמנות, המדע, הטכנולוגיה והתעשיה. העשרת אירוע והפקתו תמיד צריכה לבוא עם מחשבה על הערך המוסף, התעוזה, ערבוב המרכיבים ואלמנט השרינג.
CHILDLIKE TREND
טרנד נוסף הוא הטרנד שאני קוראת לו Childlike Trend. ידוע היום, שהמנהלים הגדולים ביותר בעולם נעזרים בקבוצת מיקוד שיש בה ילדים, כן ילדים!
לילדים יש את הדמיון המהול בשחרור ושמחת חיים לא מצונזרת. כך גם עולם הפקת האירועים העסקיים כיום, פניו הולכות ונפתחות בחזרה לילדות.
נסו לדמיין השתלמות של הנהלה בכירה של ארגון ,כאשר המשתתפים נכנסים לחדר שכולו מלא בפופים לישיבה, והכיבוד שיוגש יהיה מורכב מסוגים שונים של שייקים וממתקים. כמה צחוק ושמחה העיצוב הזה יעלה בקרב המשתתפים.
צחוק ושמחה משחררים את המוח, ממיסים מחסומים ומעצורים ובוודאי מומלצים מאד כשצריך לצאת עם רעיון חדש, פריצת דרך ואפילו בתכנון חזון עסקי לשנה הבאה. הכוח שיש לצוות המארגן כאן הוא חשוב. תמיד חשוב.

עוד רעיון הוא להושיב את המשתתפים סביב שולחנות כאשר על כל שולחן יש פלסטלינה בצבעים שונים שכל אחד יכול להשתמש בה בזמן שהוא שומע הרצאה או לאורך דיון חשוב. לישת הפלסטלינה בדומה לשרבוט, מפרים את הפעילות היצירתית של המוח ופותחים את ההקשבה והריכוז לממדים חדשים.
עולם ה- VUCA מדבר על חוסר יציבות ותנודתיות בעולם שבו עוצמת השינויים מהירה מאוד. הקושי בחיזוי האירועים גדל, התהליכים הם כאוטיים והמשמעויות הן רבות. טבעי לחשוב שבעולם כזה נדרש מוח לוגי ואסטרטגי, חד ואולי אף קר ויבש. אך מוח כזה ללא הפריה ילדותית לא יוכל לחזות את עידן החדשנות ולא יוכל לייצר ולהתפתח ללא יצירתיות.
אנו המפיקים העוסקים במלאכת הארגון ותכנון האירועים חייבים להיות מעודכנים ולדאוג לצד ההשראתי העוטף כל אירוע/כנס או השתלמות של חברה. בעיקר כשהעובדים נדרשים כל הזמן לנפק את ערך הארגון ללקוח הפוטנציאלי.
בחירת מיקום האירוע והסדרי הושבה
אם עד היום נבחרו חללים במלונות ואולמות כנסים למינהם, עכשיו כבר אפשר לחשוב אחרת. למשל: לצאת לטבע, לחפש שטח טבעי ומנותק, להקים הכל מאפס אם צריך תוך שימת דגש על הטבע מסביב ועוצמתו.
או לחלופין למצוא חלקת אדמה או שטח כורכר גדול ונטוש ולערוך בו אירוע גדול לחברה, כך נפתח את המשתתפים לאופקים חדשים דרך נוף שנבחר בקפידה, בין אם זה גג הצופה לים, או שטח על גבעה המשקיפה לעמק.
למקום האירוע יש השפעה סמויה המשפיעה על הקהל וגורמת לו להתרכז יותר, לפתח מחשבה ופחות לזוז בכיסא תוך שיטוט בנייד. זה לא בהכרח מייקר את האירוע וזה לחלוטין משדרג אותו לכיוון העצמת העובד.
כאשר מגישים סקיצה לאירוע יש להקפיד שעיצוב החלל יעודד אינטראקציה ספונטאנית בין המשתתפים. לכן תמיד חשוב לייצר, בכל סוג של אירוע גדול , מתחם שופע לישיבה פרטית – מה שנקרא כיום "מרחבי התנגשות" ולדאוג שבחלל הגדול בו מתקיים המפגש יש פחות מושבים מאנשים. בחירה זו תמיד תעודד תנועה ואינטראקציה בין המשתתפים המניעה לפעולה עתידית.
יש להקפיד שעיצוב החלל יעודד אינטראקציה ספונטאנית בין המשתתפים. לכן תמיד חשוב לייצר, בכל סוג של אירוע גדול , מתחם שופע לישיבה פרטית – מה שנקרא כיום "מרחבי התנגשות" ולדאוג שבחלל הגדול בו מתקיים המפגש יש פחות מושבים מאנשים. בחירה זו תמיד תעודד תנועה ואינטראקציה בין המשתתפים המניעה לפעולה עתידית.
והיה והחלל אכן נמצא במלון או אולם אירועים שכזה, חשוב לבחור ספייס גדול ומינימליסטי ל'מינגלינג', עם שולחנות בר נגישים וכמה שיותר חלונות ,כדי לא ליצור תחושת מחנק.

העיצוב יכול להיות בנקודות מסוימות, מורכב מערב רב של חפצים אך בנגיעות ללא השתלטות של ממש. הדגש יהיה על יצירת אווירה קהילתית.
במתחם ההרצאות ניתן להשתמש בקירות ניידים המשנים את החלל מספר פעמים בהתאם למתרחש, כך ניתן ליצור במקביל מספר הרצאות ולהעניק למשתתפים אוזניות שמע.
השפעה תרבותית
כשניגשים לתכנן סיור או טיול לעובדי ארגון או כאירוח משלחת מחו"ל. חשוב לתת דגש על ההעשרה תרבותית: שילוב בין חדש לישן, בין מקורות היסטוריים ופולקלור מקומי לחדשנות ואמנות רב תחומית.
גם בבחירת הסגנון תידרש חשיבה קונספטואלית הקשורה לתחום בו מתעסק הארגון או לחזון החברה. הקשרים סמויים תמיד הכרחיים כשמדובר בהפקת אירוע.
למשל: סיור טעימות בשוק יכול להוביל לפעילות בה מתערבבים המשתתפים ונפגשים עם עמיתים פחות מוכרים .
יש לקחת בחשבון סדנאות הבאות הן מעולם התרבות והפנאי והן מהעולם העסקי, היוצרות שילוב חדש שנוצר במיוחד עבור הסיור הספציפי אותו מתכננים.
רצוי אף לאפשר למשתתפים לבחור סדנא מבעוד מועד ולבוא ליום טיול שכזה עם מידע לגבי הלו"ז ובחירת תחומי עניין. כך גם יווצרו מעצמן קבוצות חדשות שיכולות לייצר שיתופי פעולה בהמשך.
אירוע ענק יכול להיהפך לפסטיבל מוסיקה, שבין ההופעות נערכות סדנאות ביזמות עסקית,תכנון שנתי ובניית חזון קדימה.
מבחינת ההפקה הלוגיסטיקה המרחבית היא חשובה מאיין כמוה.
לסיכום
הטרנדים הבאים ב-2020 יתמקדו בחיזוק שריר החדשנות, הענקת ערך מוסף, יצירת סביבת שרינג (Sharing) באפיקים המורכבים מתמליל רב תחומי.
העידן השמרני, הבומבסטי ומלא האטרקציות יתכנס למקום מרוכז ומדויק יותר אשר יכלול בתוכו את כל האלמנטים החיוניים ליצירת חדשנות יזמית מתקדמת, תוך שימת דגש על קהילתיות ואינטימיות בונה. אין סוף לאפשרויות הקונספטואליות. זה המקום להעז תוך הקשבה לצרכים האמיתיים של הארגון אותו משרתים. ההפקה תבוא ממקום עשיר של דמיון ומעוף. וזכרו שגם בתקציב נמוך ניתן להגיע להישגים מרשימים, המפתח תמיד יהיה טמון בתוך הצד היצירתי של המוח.
Comentarios